lfk-ryttarna

Alla inlägg under juli 2011

Av lfk-ryttarna - 18 juli 2011 08:15

Egentligen hade vi tänkt att hoppa lite idag. Men nu vet jag inte, det spöregnar, verkligen vräker ner. Så det blir väl en blöt ridtur till ängen eller så rider vi bara lite markarbete i paddocken. Suck, vi byggde banan igår för att vinna tid, så blir allt förstört av regn :( Men men , man kan inte alltid få det bästa. och kom ihåg:

-Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ^^

 

 

Av lfk-ryttarna - 17 juli 2011 21:35

Nu har vi inhandlat flugspray och flughuva till Mattie (flugsprayen är till Leo också såklart). Hoppas att det blir skönt för Matties ögon nu med huvan.

   


 

Av lfk-ryttarna - 17 juli 2011 21:29

Idag var första "riktiga" dagen, När vi kom dit så gav vi dom mat, sen gjorde vi iordning dom och gick till paddocken, vi eller jag körde ett vanligt dressyrpass och det gick jättebra. Sedan skrittade vi av dom i skogen och sen in i stallet och sen ut i hagen i 2 timmar medans hanna och jag åt och vilade lite. Sedan gjorde vi iordning dom igen och red till ett jättestort fält. Körde lite dressyr igen och sen racede vi en gång, det var SJUKT kul! Leo bockade massa men det var faktiskt bara kul!. Sedan skrittade vi av dom i skogen. Jag använde mitt nya shabrak idag och det passade utmärkt!

    

Av lfk-ryttarna - 17 juli 2011 21:28

Vi red lite dressyr i paddocken igen. Få honom lite mer lyhörd för hjälperna och försöka få ner honom i varv så han inte drar så mycket. Det blev mest skritt, trav och galopp, men även lite framdelsvändningar och skänkelvikning ^^ Det var väl inte det mest lyckade passet, men det var OK.


"Ridpass" två bestod av att vi red lite på ängen och fotade lite. Det blev bara skritt trav och galopp även där. Men då i slutet körde vi race Lara och jag på våra trogna springare. Det var något som Mattie älskade!

                             

Jag skulle inte haft ridskolans schabrak på bilderna men han var så jobbig att rida barbacka på så jag red med sadel istället ;)

 

Av lfk-ryttarna - 16 juli 2011 22:16

Som rubriken säger, nu har vi tagit hästarna till Björkö. Det verkar som om de verkligen trivs där! Jag vet inte hur jag ska berätta allt, men här kommer det lite om ridpasset.

Tja, det var väl inget riktigt ridpass egentligen. Vi bara red hästarna i alla gångarter. Mattie var riktigt pigg trots att han har blivit riden i 4 veckor. Så det var nästan katastrof. Men jag förstår honom, det kan inte vara lätt att komma till ett nytt ställe. Men åter till ämnet. Skritten kändes fin, han klev på bra. Har inget mer att säga om det. Traven var, tja, hemsk. Ingen lugn trav här inte, galopp ska det va. Men trots den hemska traven var jag tvungen att galoppera lite. Han var lite stel, men överlag var det okej.

Efter ridpasset så skrittade vi av dem i skogen, det var supermysigt! Det enda problemet var när vi skulle hem, då ville han inte gå ner för backen. Det var väl för att han då skulle behöva passera grisarna, men när jag satt av och ledde honom ner gick det bra. Efter det så ryktade vi av dem, gav dem mat och släppte ut dem i hagen.

   

Älskade ponnysar ♥

 

Av lfk-ryttarna - 16 juli 2011 13:06

Hej! Idag är den speciella dagen inne, damdamdaam... Hehe nejmen idag ska vi äntligen hämta Mattie och Leo! Bloggar mer ikväll om hur det gick, antar jag, ;)


 

Av lfk-ryttarna - 15 juli 2011 17:25

Denna allmänt trista förmiddag har jag gett mig in på att sy ett schabrak.

Enkelt, nej. Kul, ja! På bilden ser det extremt kantigt ut, så kantigt är det inte i verkligheten. Och ännu har jag inte fixat till remmarna som håller det på plats.

 

Beskrivning om hur jag gjorde:


Först så tog jag och ritade av mitt bruna schabrak. Det är i str full och det här schabraket är i str ponny. Då använde jag ingen sömsmån! Jag målade av det på dubbelt tyg så att jag direkt fick två vita delar. Samma med insidan (de svarta delarna).


Efter det så sydde jag ihop de vita delarna till en del och de svarta delarna till en del. (Det hade man lätt kunnat undvika om man gjorde "ryggen" på schabraket mot en redan vikt kant).


När det var klart så sydde jag ihop framsidan och långsidorna på schabraket och lämnade baksidan osydd.


När det var klart fyllde jag med vadd. Och man behöver inte jättemycket vadd. Men det ska ju inte vara jättelite heller. Jag använde inte mycket vadd, men det blev ändå rätt bulsigt.


När vadderiet var klart så sydde jag ihop baksidan. Tja, det är väl så långt jag har hunnit. Plus det bara att jag har sytt en söm så att det blev som en kant på schabraket.


Om det är någon oklarhet i hur jag gjorde, fråga gärna!

 

Av lfk-ryttarna - 15 juli 2011 17:09

Kollade igenom Hööks kollektion igen och upptäckte något som jag inte sett igår. En supergullig mössa! Inte för att den någonsin kommer att sitta på mitt huvud, men ändå. Så söt   

 

 

  Hej!

Det är jag som är Hanna. Jag är född 97 och har ridit sedan jag var 8 år gammal. Jag har två hästar som jag tar hand om tre dagar i veckan. Mascot och Maja. Jag hyrde även häst förra sommaren, då var det Mattie, en D-ponny. Denna sommar ska jag hyra en stor häst vid namn Dior ^^

 

        

Hej jag heter Lara och jag är en glad, snäll och pratglad tjej. Jag har ridit sen jag var 6-7 år och min älsklingshäst heter Leopold. Han är den bästa som finns! Jag hyrde honom sommaren 2011 och det var världens bästa sommar hittils! Tjarrå!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards